Wysłany: 2012-02-05, 17:10 Wybory nowego zarządu gildii.
W związku z ostatnimi wyborami zarządu, powstało małe zamieszanie.
Chciałbym przeprosić za nie całkiem jasne wybory i nie sprecyzowanie ankiet związanych z wyborem RL oraz Opiekunów (chodziło nam, co pewnie zauważyliście, o wybranie nowych konsulów z poszczególnymi funkcjami w gildii).
Nie dla wszystkich było to jasne i zrozumiałe za co przepraszam.
Mam nadzieję, iż nowy zarząd z powodzeniem spełni nasze oczekiwania w kierunku PvE, czego im serdecznie życzę.
Klasa: Paladin
Alt: Huntez
Rasa: Human
Wiek: 35 Dołączył: 16 Paź 2009 Posty: 1835 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: przysypia w poznaniu
Wysłany: 2012-02-05, 19:18
Ja równiez mam nadzieje, że taki zarząd Gildii powstanie i będzie miał się świetnie oraz doprowadzi do rozkwitu GLU. Oczywiscie do tego powinny doprowadzic najpierw wybory Konsulów (wg. starego regulaminu), poniewaz trzech Konsulow - Info, ja i Mad - zrzekło się obowiązków i pełni je jedynie "tymczasowo". Zatem po wyborach (zgłoszonych na czerwonym forum przez Gryfa, Bela lub Siewka, bo oni pełnią pełne funkcje) przejście na system Opiekunów (którzy już zostali wybrani), i mianowanie nimi odpowiednich osób PO ustąpieniu Konsulów.
Na dzień dzisiejszy Konsulami są Belu i Gryf, kilku "zrzekniętych" a Rajd Lidera i Opiekunów witam w Radzie Gildii w randze Adiutantów (oczywiście Rajd Lider z prawem zaglądania na czerwone forum, bez głosu na nim). Członkom Rady w nowych funkcjach życzę sukcesów.
Ja jak już pisałem nie mogę być obecnie brany pod uwagę jeśli chodzi o członkostwo w "zarządzie"(lub jak kto chce to nazwać) z powodów osobistych. Proszę o odebranie rangi na forum jak i w grze.
_________________ Panta rhei...
Aed Gynvael...
"Belu to taki nieokrzesany Ogr, nie zmienisz tego"
Klasa: Mage
Alt: Toger
Wiek: 17 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 62 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Darnassus
Wysłany: 2012-02-06, 18:44
Odnośnie konsuli... Ja zrozumiałem, że już nie ma rangi konsula, są za nich opiekunowie tanków, rdps, mdps, heali, człowiek od rektutacji i reklamy gildii. No i jeszcze raid lider i jego zastępca. Coś zacząłeś mieszać Sika.
_________________ Wiara to taka pożyteczna choroba. Jeśli uwierzysz w siebie to dowiesz się, na co cię stać.
Wiek: 35 Dołączył: 16 Paź 2009 Posty: 1835 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: przysypia w poznaniu
Wysłany: 2012-02-06, 19:49
Nie namieszałem.
1. Zmiana (poważna) nie była przegłosowywana. Nie jest więc obowiązująca.
2. Bez przegłosowanej zmiany pojawiła się zmiana w Regulaminie wskazująca na dualizm funkicji "Konsul Zastępcy Guild Mastera"
_________________ Nie siadaj głodny do komputera! Twojej postaci tez daj zjeść; eliksirki, scrolle, olejki i jedzonko uczynia ja szczęśliwa.
Sika tutaj sie z Tobą nie zgodzę bo od momentu powolania istnienia Konsulow byli to zastepcy guild mastera, w regulaminie widze jest literowka bo powinno byc:
Konsul - Zastępcy Guild Mastera
Ja spojrzysz na calość regulaminu: kolorkiem jest nazwa rangi a na bialo -co to wlasciwie znaczy.
Wysłany: 2012-02-07, 01:41
Ależ Razjelku mój ulubiony.
Jeśli znów założymy, że to po prostu literówka, to wracamy do tematu "nie było wyborów na stanowiska Konsulów". W serii tematów http://glu.3px.pl/topics1...a-rl-vt2763.htm , http://glu.3px.pl/topics1...a-rl-vt2763.htm itd. głosowaliśmy na Rajd Lidera (czyli osobę z czerwonym kolorkiem na forum, której głos na czerwonym forum MOŻE być udzielony przez Konsulów, która ma rangę Konsula on-line, z racji dostępu do GB, jednak formalnie pozostaje Adiutantem) i stanowiska pomniejsze (skoro tak to tym bardziej nie w randze Konsula, ale Adiutanta i tu już raczej bez dostępu do czerwonego forum).
Nigdzie nie wybierano Konsulów w formie publicznej, a obecnie urzędujących jest jedynie DWÓCH (Belu i Gryf, reszta zrzekła się stanowiska, może być jedynie pomocnikiem w razie potrzeby), zatem nie mogą przedstawić nawet kandydatury "uzupełniającej" Radzie, a jedynie rozpisać nowe wybory. Ale wybory na KONSULÓW, bo nigdzie nie zmienił się system. Oczywiście mogą to być wybory uzupełniające lub pełne całego zarządu.
Szczęście w nieszczęściu, że w chwili obecnej:
Avo ma dostęp do czerwonego forum jako RL (ranga Konsula raczej przecież nie była by brana pod uwagę, po odejściu i szybciutkim powrocie), Belu JEST Konsulem, Info nie zdążył dobrze oddać stanowiska (założyć więc można, że na nie wraca). Goliacz niestety nam odpadł z powodów "życiowych". Założyć więc możemy, że mamy na chwilę obecną (oczywiście zdaję sobie sprawę z naciągania sprawy, ale próbuję uprościć to jakoś) trzech Konsulów (Belu, Gryf, Info), czyli liczbę pozwalającą na przeprowadzenie wyborów nie tylko powszechnych, ale i po prostu wewnątrz Rady.
Oczywiście stan taki musiałby zostać zaakceptowany przez Radę. Jeśli do jutra (do wczesnych godzin popołudniowych) nie będzie tu sprzeciwy ze strony niebieskich przedtawię Radzie projeky zaakceptowania takiego stanu rzeczy.
_________________ Nie siadaj głodny do komputera! Twojej postaci tez daj zjeść; eliksirki, scrolle, olejki i jedzonko uczynia ja szczęśliwa.
Za duzo rozmyslen i kombinacji jak na moje.... wiekszosc glutów "tylko" gra w wowa i przyjaźni sie z niektorymi innymi graczami, po co wiec jakies zawilosci. Krotka pilka pach pach i po sprawie. Mam racje czy nie ?
Klasa: Hunter
Alt: Nihilista
Rasa: Night Elf
Wiek: 18 Dołączył: 22 Maj 2010 Posty: 149 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-02-07, 02:35
Masz.
Przepraszam że się wtrącam, ale na miłość boską to jest gra. 99% graczy ma głęboko w du*** kto nimi szefuję tak długo jak grają sobie bez przeszkód. Czemu tylko osoby które mają mieć/miały/chcą mieć wyższy stopień mają taką presję na to co tutaj się dzieje ? Konsule, Rada, duperszmerce. To jest gra a nie wybory na prezydenta. Weźcie sobie czasem odpuście bo się z tego robi polityka a nie gra, a jak chcecie się w to bawić to polecam jakiegoś dobrego tycoona albo browserowe gry a nie wowa.
I ja wiem że was to gówno obchodzi, ale na globalu, w gildiach gdzie jest 500+ memberów (nie altów, a takie się zdarzają) nie ma takich kwasów jakie tutaj są. A regulaminy są przestrzegane. Więc czemu tutaj się coś pi***oli? Bo ludzie chcą się poczuć ważniejsi od zwykłych memberów. Zróbcie tak; Guild Master, Raid Leaderzy (jednocześnie zastępcy), Raiderzy, PvP, Memberzy, Alty, Błazen. Bez opiekunów i innych, bo jak ktoś ma pomóc to zrobi to i bez rangi.
_________________ Tell them only that the Lich King is dead. And World of Warcraft died with him.
Sika, jedna rzecz nie daje mi spokoju, owszem jak napisałem w pierwszym poście: ankiety nie zostały dokładnie opisane, niemniej jednak nie mogę pojąc skąd wytrzasnąłeś
Sika napisał/a:głosowaliśmy na Rajd Lidera (czyli osobę z czerwonym kolorkiem na forum, której głos na czerwonym forum MOŻE być udzielony przez Konsulów, która ma rangę Konsula on-line, z racji dostępu do GB, jednak formalnie pozostaje Adiutantem) i stanowiska pomniejsze (skoro tak to tym bardziej nie w randze Konsula, ale Adiutanta i tu już raczej bez dostępu do czerwonego forum).
jak sam napisałeś i ja potwierdziłem nigdzie nie było napisane jakie stanowiska i w jakiej formie mają dokładnie one wyglądać.
Dodatkowo nigdy nie było śmiesznych podziałów na rangi w grze, a rangi na forum.
Czerwony-Administrator-Konsul zarząd
Pomarańczowy- Adiutant- Rada Gildii
Niebieski- Gwardzista, St.Gwardzista, Gladiator, Weteran
Zielony- Rekrut
Dodatkowo http://glu.3px.pl/topics2...zony-vt2573.htm i o ile dobrze pamiętam zrezygnowałeś ze stanowiska zakładając temat na forum czerwonym, tak więc formalnie nie byłeś członkiem zarządu (rezygnacja,urlop, przerwa, jak zwał tak zwał)
Mad napisał bardzo podobny temat na oficerskim
Quarrior od baardzo dawna nie pełnił funkcji
Apolone składał rezygnację w zeszłym roku, Azzuro tak samo
Aktywni byli Info, Gryf, Belu, Siewcio i Ja.
O ile mnie pamięć nie myli w temacie zabki zabki Info doskonale wiedział do czego będą to wyboru sądząc po jego wypowiedzi, Belu i ja również czyli większość grającego zarządu (
Sika w Urlop napisał/a:: nie ma konsula offline moim zdaniem
) oraz kilku adiutantów.
Sika napisał/a:Założyć więc możemy, że mamy na chwilę obecną (oczywiście zdaję sobie sprawę z naciągania sprawy, ale próbuję uprościć to jakoś) trzech Konsulów (Belu, Gryf, Info), czyli liczbę pozwalającą na przeprowadzenie wyborów nie tylko powszechnych, ale i po prostu wewnątrz Rady.
to miało miejsce w kilku tematach oraz podczas "walniętego" zebrania na TS.
Jedynym naszym niedopatrzeniem było nie umieszczenie tego na forum oficerskim do głosowania gdzie oddało by głosy może 5os + aktywni konsulowie , no chyba że ankieta miała by trwać 2 tygodnie.
To tyle ode mnie i mam nadzieję Siczka, że zamiast nad interpretować (bardzo mnie to khm... denerwuje - niemile wspomnienia z realizacją zamówienia w jednej z hurtowni gazów medycznych i nad interpretowaniem prawa polskiego przez jedna Panią) i rozgrzebywać sprawę.. w tym momencie tylko niepotrzebny flame się robi, patrz nasze posty ... i rozpiszesz wybory w forum oficerskim i w przeciagu kilku dni zakończycie sprawę oficjalnie.
P.s. z mojego może małego bo 5 letniego stażu w gildii nauczyłem się tego co napisał Malyguc i Nimrodel a mianowicie czasami nie trzeba zwlekac z podjeciem konkretnej decyzji. Próbowaliśmy kiedyś wprowadzić 100% demokrację ale niestety nigdy się to nie sprawdziło i mogę wam gwarantować, że się to nie sprawdzi, a dokładniej nic nie zostanie zrobione w odpowiednim momencie ( parę razy przez to w gildii z 100 graczy zostawało 20 i cała robota zaczynała się od początku)
Ostatnio zmieniony przez Razjel 2012-02-07, 10:18, w całości zmieniany 2 razy
Klasa: Hunter
Alt: Nihilista
Rasa: Night Elf
Wiek: 18 Dołączył: 22 Maj 2010 Posty: 149 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-02-07, 03:03
Ale kto mówi tutaj kurde o demokracji. Guild master masteruje, rl prowadzą raidy a reszta robi swoją rolę. Prosta drabina społeczna, i tyle... Nie wiem po co to komplikować.
_________________ Tell them only that the Lich King is dead. And World of Warcraft died with him.
Zawsze wiedziałem, że Razjel ma głowę na karku. Siczka robisz straszne zamieszanie, bo dwie, czy trzy osoby wszczynają płacz, że ludzi nie interesuje ich zdanie. I jeszcze jedno. Trochę głupio, że cała ta dyskusja odbywa się w temacie do tego nie przeznaczonym. No wiecie każdy to widzi:P
_________________ "Lies Are Like Children. Hard Work But Worth It, Because The Future Depends On It"
Możesz przenieść ten temat do propozycji zmian. Tego działu nie widzą osoby z białym kolorem na forum. Dzięki temu będziecie prać swoje brudy wewnątrz gildii.
_________________ "Lies Are Like Children. Hard Work But Worth It, Because The Future Depends On It"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum