jak Cię laguje to są dwie opcje albo zmniejszyć detale gry, bo RAM nie wyrabia, albo HDD masz za wolny (zmniejszenie jakości w Fraps'ie może coś dać jeżeli jest taka możliwość-nie znam opcji tego programu)
Ja uzywam Game Cam i nie muli kompa, do montazu Sony Vegas Studio 7.0 (nowsze maja za wysokie wymagania jak na mojego kompa ^^) Wlasnie jestem w trakcie montowania filmu i za jakies 2 godzinki go tu wrzuce
Uzywam takze programu WoW Model Viever w polaczeniu z filtrem Chroma Key do Vegasa. Chodzi o zastosowanie tzw. Greenscreena (Blueboxa). Efekt zobaczycie na filmie
Ogolnie montazem zajmowalem sie juz nawet troche profesjonalnie (czyt. zarobkowo) takze uwazam ze umiem to robic .
Ogolnie w montazu nie chodzi o pociecie filmu i poklejenie go byle programem. Trzeba stworzyc idealna kompozycje dzwieku z obrazem, nawet gra swiatel i ostrosc kolorow powinny byc dopasowane do muzyki jaka slyszymy w tle.
przyklad bardzo dobrego montazu wedlug mnie
http://www.youtube.com/wa...re=channel_page
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum